De Natuurcommissie

Elk jaar organiseert de natuurcommissie in samenwerking met het MEC minimaal
twee activiteiten per groep.
Het doel van deze activiteiten is om de kinderen de natuur
te laten ervaren door ernaar te kijken, te voelen, te ruiken en soms zelfs te proeven!
Steeds weer worden er nieuwe ontdekkingen gedaan.

Zo krijgen de kleuters allerlei opdrachten tijdens een kabouterwandeling. De groepen 3 en 4 leren heel veel tijdens een herfstwandeling en brengen een bezoekje aan de biologische boerderij De Genneper Hoeve. Groep 5 gaat Waterdiertjes onderzoeken en spectaculair gierzwaluwen lokken. Groep 6 gaat op pad met Zoekkaarten waarmee ze o.a. bomen, planten en bodemdieren leren herkennen. Ook bezoeken ze de Heemtuin in de Genneperparken. Groep 7 onderhoudt onze paddenpoel en groep 8 maakt een GPS tocht en gaat werken op de hei!

Heel interessant allemaal en heerlijk rustgevend in de mooie natuur die op loopafstand van de school ruimschoots te vinden is.

De Natuurcommissie